Prezenty z własnej kuchni – obdaruj bliskich przetworami!

Święta Bożego Narodzenia to tylko jedna z okazji, przy których zachodzimy w głowę, co podarować w prezencie rodzinie i przyjaciołom. Urodziny czy rozmaite rocznice to dni, w które zwyczaj nakazuje podkreślenie znaczenia uroczystości odpowiednim prezentem. W tym roku zaskocz swoich bliskich, dając im zdrowe, domowe przetwory w pięknej oprawie!
(więcej…)

Czytaj więcej

Rydze marynowane – porady na ich przygotowanie

Rydz to grzyb z pewnością ważny dla polskiej kuchni i kultury grzyb. Występuje on powszechnie, jednak nie jest łatwy do znalezienia. Rydze postrzegane są przez to za grzyby rzadkie i nie goszczą bardo często na naszych stołach. Jednym z ciekawych pomysłów ich wykorzystania jest przygotowanie wspaniałego przetworu, jakim są rydze marynowane.
(więcej…)

Czytaj więcej