Catering hotelowy – czego się spodziewać?

W ofercie każdego hotelu istnieje możliwość skorzystania z posiłków: najczęściej są to śniadania wydawane do określonej godziny oraz posiłki w ramach działania restauracji hotelowej. Osoby przebywające w hotelach podczas podróży służbowych z pewnością mogą wiele powiedzieć o posiłkach, jednak co z tymi, którzy w hotelach bywają rzadko? Czy zasmakuje im kuchnia hotelowa? Warto przybliżyć ten temat!

Szef kuchni – wyznacznik profesjonalizmu

W hotelowych kuchniach i restauracjach pracują doświadczeni kucharze oraz kelnerzy. O tym, ile wart jest hotel świadczy szef kuchni oraz podawane przez niego specjały. Czego mogą spodziewać się goście w hotelach usytuowanych w centrach miast? Z pewnością kuchni kontynentalnej, która charakteryzuje się wykorzystaniem klasycznych i znanych wszystkim składników: nabiału, białego i ciemnego pieczywa, mięsiw, ryb, owoców i warzyw. Dla osób szukających doznań podniebienia z pewnością również znajdzie się w karcie coś, co zachwyci.

Kuchnie regionalne – moda na polską kuchnię

Warto też szukać hoteli przygotowujących dania z produktów regionalnych – w hotelach mamy wyjątkową możliwość skosztowania nieznanych serów, szynek czy nawet miodów. W ofercie hotelu nie powinno brakować również napojów bezalkoholowych oraz tych zawierających procenty: win, wódek i likierów.
Znajdź miejsce idealne dla ciebie i odwiedź – hotel Warszawa Okęcie.

Comments are closed.